Skogsbad - att ta in naturen med alla dina sinnen

Vi behöver det mer än någongsin! Idag lever många av oss urbana liv. Vi har tappat kopplingen till naturen och kan därför känna oss obekväma och lite rädda i skogen. Anknytning till naturen har vi egentligen inbyggd i oss. Samhörigheten med växter och djur är det som gör oss hela som individer.

Så här går mina skogsbad till:  

  • Innan vi lämnar platsen vi samlats på och går ut i skogen får du veta bakgrunden till skogsbadandet och shinrin-yoku som det heter i ursprungslandet Japan. Självklart kommer jag också berätta om hälsofördelarna med skogsbad, de är många! 
  • Därefter går vi en lugn promenad mot vår glänta.
  • På plats väljer du en sten, stubbe eller ett träd där du vill landa. Du kanske väljer platsen med den mjukaste mossan!
  • Du blir sedan guidad av mig genom dina sinnen, ett i taget. 
  • Vi går tillbaka i tystnad.


Hur ofta får du pausa ifrån dig själv och bruset i huvudet? Här kommer du ner i kroppen genom att vara istället för att som du kanske är van vid, att göra. Du får fin kontakt med dig själv och dina batterier blir laddade, du blir återhämtad på ett djupare plan.

Att skogsbada är att bada sina sinnen i skogens atmosfär. Det är att vandra en kortare sträcka med medveten närvaro och att ta in och göra sig själv uppmärksam på naturen. Genom att umgås med skog och natur skapas relationen till dessa. Du kommer i kontakt med dig själv på ett grundat sätt och får en möjlighet att stanna upp och på djupet utforska dina sinnen. 


Vad händer i kroppen?

  • Skogsbad sänker puls och blodtryck, vilket är bra för hjärta och blodkärl.
  • Det ger sänkt blodsockernivå och stärker immunförsvaret.
  • Det bidrar till bättre kognition, fokus och kreativitet.
  • Det lindrar oro och depression och höjer energiknippen vid utmattning.


Måste man verkligen vara i skogen i grupp?
Självklart kan man gå ut i skogen ensam på ett kravlöst sätt, men det är något helt annat att bli ledd och kunna slappna av helt. Med hjälp av min ledning kan ni släppa taget och kontrollen och bara vara. 


Vad har man på sig? 

Mjuka och oömma kläder, tänk att du ska kunna sitta eller ligga ute. Ett sittunderlag är bra att ha. Vill du kunna dig lägga dig ner och njut av trädtopparna utan att få barr i håret och fuktiga kläder rekommenderar jag en yogamatta eller liggunderlag. 

Jag håller skogsbad i skogarna runt omkring Linköping.
Ett skogsbad tar 1-2 timmar. 

Pris 250 kronor per person, minst 4 personer. 


Du som är med på ett guidat skogsbad hos mig har också specialpris på coaching! Tre samtalstillfällen för 1 800 kr, ordinariepris 800 kr per tillfälle.